van 2003 naar 2007

Wijzigen van het bestandsformaat van een document

In OpenIMS in het normaal gesproken niet toegestaan dat het bestandsformaat (de extensie) van een document in het DMS wijzigt. Met de volgende instelling 

$myconfig["uwsite_sites"]["allowofficedoctypechange"] = "yes";

stelt u in dat in bepaalde gevallen het bestandsformaat wel gewijzigd mag worden. Deze voorziening is beschikbaar vanaf build 34763. Het wijzigen van het bestandsformaat kan vervolgens op twee manieren:

Met de transfer agent: Als u met de transfer agent een .doc document heeft geopend om te wijzigen, kunt u het opslaan als .docx of als .docm bestand. Dat doet u in dezelfde map, en met dezelfde naam (maar een andere extensie), als het .doc document. De transfer agent zal dit opmerken, en het bestandsformaat in het DMS zal wijzigen naar .docx. Bij het opslaan als .docx kunt u een waarschuwing krijgen dat macro's worden weggegooid. Als het document alleen de OpenIMS macro bevat, kunt u deze waarschuwing negeren. Als het document ook andere macro's bevat, kunt u het document beter als .docm opslaan. 

Als het bestand eenmaal het .docx of .docm formaat heeft, kunt u daarna het formaat met de transfer agent niet meer wijzigen. U kunt het formaat nog wel wel wijzigen met de knop "Upload nieuwe versie".

Met de knop "Upload nieuwe versie": Met deze knop kunt u doc/docx/docm bestanden over elkaar uploaden. Ook kunt u xls/xlsx/xlsm bestanden en ppt/pptx/pptm bestanden onderling over elkaar uploaden.

Gevolgen voor de metadata: Als u het bestandsformaat wijzigt, dan wordt de OpenIMS metadata in het document daarna niet meer bijgewerkt. Als de metadata in OpenIMS wijzigt, dan verandert de metadata in het document niet meer mee. Het maakt daarbij niet uit of u het document als .docx of .docm opslaat; de metadata zal in beide gevallen statisch worden.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief