Bestanden

Deze pagina beschrijft op hoofdlijnen waar OpenIMS welke bestanden plaatst.

Waarschuwing: verander niet zonder meer de inhoud van bestanden. In veel gevallen zijn in de functiebibliotheek functies beschikbaar om dit te doen. Onkundig aanpassen van bestanden kan leiden tot verregaande schade aan OpenIMS en in OpenIMS opgeslagen gegevens.

Met html:: wordt de Apache root directory bedoeld. Alle OpenIMS bestanden staan relatief ten opzichte van deze root directory.

html::

 

In de root directory staan onder andere de Apache standaard bestanden index.php en .htaccess. Ook staat er de OpenIMS machine configuratie; in myconfig.php. Het kan nuttig zijn dit bestand rechtstreeks te benaderen indien OpenIMS niet operationeel is (bijvoorbeeld tijdens installatie).

html::nkit, html::openims, html::rsa, html::private

 

In deze directories staan de diverse php broncode bestanden van OpenIMS. Het is over het algemeen onverstandig om deze bestanden aan te passen omdat hiermee de mogelijkheid van soepele automatische upgrades verdwijnt. Beter is het om de code middels de speciaal hiervoor bedoelde inrichting voorziening aan te passen. De bestanden in html::private worden door OpenSesame ICT gebruikt voor ontwikkelwerk aan de kern (core) van OpenIMS.

html::nusoap

 

OpenIMS maakt zelf standaard geen gebruik van NuSOAP. Deze bibliotheek kan naar wens door derden worden gebruikt om maatwerk te maken wat middels SOAP communiceert.

html::metabase

 

Hier worden de XML bestanden van de universele XML datalaag bewaard. Voor XML werkt OpenIMS met de WDDX standaard. Opslag gebeurd binair middels het PHP serialize formaat.

html::<<<sitecollection>>>

 

Hier worden alle bronbestanden (documenten en webpagina’s) van een sitecollection opgeslagen.

html::<<<sitecollection>>>/ objects

 

Hier worden de gepubliceerde documenten en webpagina’s opgeslagen. Elk object heeft een eigen directory met een naam die overeenkomt met de sleutel uit de ims_<<<sitecollection>>>_objects tabel.

html::<<<sitecollection>>>/preview/objects

 

Hier worden de preview (concept) documenten en webpagina’s opgeslagen.

html::<<<sitecollection>>>/objects/history

 

Hier worden alle versies (inclusief de huidige) van een document of webpagina opgeslagen.

html::<<<site>>>

 

Per webpagina wordt er een php bestand gegenereerd met een naam die overeenkomt met de sleutel uit de ims_<<<sitecollection>>>_objects tabel. Dit zorgt ervoor dat elke webpagina een eigen php bestand krijgt wat onder andere nuttig is voor externe zoekmachines als Google.

 

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief