Hyperlink controle

OpenSesame ICT adviseert voor het controleren van hyperlinks op met OpenIMS gemaakte web sites het open source Xenu’s Link Sleuth™ product.

Dit product kan verkregen worden op: http://home.snafu.de/tilman/xenulink.html.

De wijze waarop OpenIMS om gaat met verwijderde pagina’s, niet bestaande pagina’s e.d. is afgestemd op de wijze waarop Xenu’s Link Sleuth websites onderzoekt. Zo zal OpenIMS bij het opvragen van een verwijderde of niet bestaande pagina altijd de homepage weergeven maar zal tegelijkertijd Xenu detecteren dat de betreffende hyperlink onjuist is.

WAARSCHUWING: Indien Link Sleuth namens u probeert in te loggen (de inlogdialoog ziet er het zelfde uit als de inlogdialoog van Internet Explorer) dient u dit niet toe te laten. Met name als u veel rechten heeft kan Link Sleuth behoorlijk wat schade aanrichten. Om verwarring te voorkomen is het verstandig Link Sleuth te draaien zonder dat er andere applicaties actief zijn.

Een paar tips welke van nut kunnen zijn bij het gebruiken van Xenu:

  • De download van http://home.snafu.de/tilman/xenulink.html bevat een zip bestand met daarin een setup executable waarmee de applicatie geïnstalleerd kan worden.
  • Van de standaard (default) configuratie van Xenu is over het algemeen afdoende.
  • Bij het genereren van een rapport vraagt Xenu om een ftp server, indien deze niet beschikbaar is kan gewoon op OK gedrukt worden en wordt, na een foutmelding hierover, het rapport middels de lokale browser weergegeven.
  • Dode links naar bestanden als filelist.xml en editdata.mso kunnen genegeerd worden, het betreft hier Microsoft bestanden welke voor het weergeven van de betreffende web pagina niet relevant zijn.
  • Het rapport kan een (vreemde) advertentie bevatten, dit is normaal.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief