Office 2007 - 2016

Verschillende bestandsformaten

In Microsoft Office 2007 en hoger kan gekozen worden tussen de "oude" Microsoft Office bestandsformaten (.doc, .xls etc.) en de nieuwe OpenXML bestandsformaten (.docx, .docm, .xlsx, .xlsm). Gebruikt u de oude documentformaten, dan verandert er verder niets in OpenIMS. Gebruikt u de nieuwe bestandsformaten, dan kunt u speciale instellingen gebruiken om metadata in documenten op te kunnen nemen, en om toe te staan dat het bestandsformaat van bestaande documenten gewijzigd wordt.

Zowel voor het wijzigen van bestandsformaten, als voor het gebruik van metadata in OpenXML bestanden, geldt dat dit niet goed werkt met Office 2003, ook niet met de Compatibility Pack. Als er in uw organisatie nog Office 2003 gebruikt wordt, raden wij af om deze instellingen aan te zetten.

Metadata in documenten

Als u de oude bestandsformaten gebruikt, dan kunt u de oude templates en macro's blijven gebruiken, ook met Office 2007 en hoger. Gebruikt u de nieuwe bestandsformaten (.docx, .docm, .xlsx, .xlsm), dan gleden er bijzondere eisen aan de inrichting van de server. Als de server aan de eisen voldoet (minimaal PHP 5 met de PHP DOM library) kan met de volgende configuratiesetting aangezet worden:

$myconfig["windowsooxmlhandling"] = "yes";

Hiena zal OpenIMS metadata toe gaan voegen aan OpenXML documenten voor Word en Excel. In Word kan deze metadata gebruikt worden zonder macro, in zowel .docx en .docm documenten. Voor wat betreft Excel gebeurt dit met behulp van een macro.

De macro's en templates voor metadata substitutie kunt u downloaden op de pagina Ondertekende macro.

 

Werkmap delen bij Excel bestanden

Het is niet mogelijk om een Excel werkmap te delen zodat deze gelijktijdig bewerkt kan worden. Dit dient uitgezet te worden voor de goede werking.

 

Conversie naar PDF

Om .docx documenten naar PDF te converteren, moet er Office 2007 of hoger op de conversieserver staan.

Als de conversieserver op Windows 2008 of hoger draait, wordt de conversie naar PDF gedaan met behulp van het product Neevia. Hiervoor is een aparte licentie nodig.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief